Dodanie tej popularnej przyprawy do kawy może zwiększyć smak i zmniejszyć ryzyko cukrzycy i Chorób Serca

Może zawsze dodajesz śmietanę i dwie kostki cukru do porannej filiżanki o ‘ Joe, a może po prostu lubisz pić ją na czarno. Ale bez względu na to, jak go wziąć, istnieje kilka bardzo dobrych powodów, dla których warto rozważyć dodanie cynamonu do następnego kubka kawy.

Cynamon jest jedną z najpopularniejszych przypraw na świecie i słusznie. Oprócz zapewnienia ciepłego kopa każdemu napojowi lub naczyniu, jest pełen przeciwutleniaczy, które zwalczają stany zapalne i zwalczają wolne rodniki niszczące komórki, ma właściwości anty-neurodegeneracyjne, które mogą zapobiegać chorobom takim jak demencja, a nawet chronić przed rakiem.

A teraz jest jeszcze jeden powód, aby go kochać: według ukochanego Dr Oz, przyprawa może również walczyć z ryzykiem cukrzycy typu 2, ponieważ zawiera związek, który naśladuje insulinę i wykorzystuje enzymy trawienne do rozkładania węglowodanów. Co więcej, jest w stanie zmniejszyć ryzyko chorób serca, które są kolejnym poważnym problemem zdrowotnym często występującym obok cukrzycy.

Jak możesz włączyć to do swojej rutyny? Nie posyp odrobiną cynamonu na wierzch napoju. Zamiast tego idź prosto do źródła: swojego ekspresu do kawy. Mistrzowie kawy w Nowym Jorku Erika Vonie pojawiła się w ostatnim odcinku serialu Dr Oz i zasugerowała, aby przed zaparzeniem posypać dużą łyżkę cynamonu bezpośrednio na fusy z kawy w garnku. “W ten sposób nie będziesz miał cynamonowego osadu na dnie filiżanki w tym ostatnim łyku” – wyjaśniła. “To może być [podawane] gorące, to może być [podawane] zimne, cokolwiek chcesz.”

Dr Oz zwraca uwagę na ostatni duży bonus dodawania cynamonu: często może to być po prostu idealna zamiana na cukier, bez dodawania słodyczy konieczne. A jeśli chcesz dać swój poranny kubek jeszcze więcej impulsu, może to być czas, aby rozważyć w tym szczyptę soli lub rzucanie w łyżkę masła migdałowego. Nie tylko będziesz miał bogaty, ciepły napój na poranek, ale to także doskonała uczta na tę zimną porę roku. Rozważ wypróbowanie kawy z cynamonem!

Ten artykuł pierwotnie pojawił się na naszej siostrzanej stronie, First For Women.

The post dodanie tej popularnej przyprawy do kawy może zwiększyć smak i obniżyć ryzyko cukrzycy i Chorób Serca appeared first on Woman ‘ s World.

Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Related Posts